vrijdag 17 maart 2023

Wel en wee in Woerden

En dan is het zomaar een week stil vanuit Woerden. Niet omdat ik niets te melden heb, maar omdat ik de woorden niet kan vinden voor de situatie waar we mee te dealen hebben. 
Ík heb er geen moeite mee mijn hebben en houwen op tafel te gooien, maar dat geldt niet voor Marcel. Ik volsta dan ook met de melding dat hij een tropische ziekte heeft opgelopen in Costa Rica, waarvoor hij binnenkort moet worden opgenomen voor behandeling. Door dit alles ben ik meer dan voorheen bij zijn bestaan betrokken, wat een hele impact heeft. 

Ik heb ook leuk nieuws te melden, op de foto zien jullie Suus en Maxwell bij de notaris, waar ze deze week het koopcontract tekenden van hun huis! Na het behalen van haar master, de komst van Max uit Virginia en haar promotie in Tilburg is dit één van haar grote live events. 
Gister werd het huis meteen al bevolkt door werklui en liet ze weten dat de woonkamer een grote bouwput is geworden die vol ligt met buizen en radiatoren voor de aanleg van centrale verwarming. 
Zondag ga ik erheen om te kijken en te helpen. 

Gister heb ik me eindelijk kunnen zetten tot een monsterklus: de tafel. In het voorjaar heb ik het mangohouten tafelblad na uitvoerig vergelijkend warenonderzoek schoongemaakt en behandeld met een peperdure set flesjes. Het vormde een soort kunststof film die wel bescherming bood aan het hout, maar waar losse fliebertjes in ontstonden, géén gezicht. 
Ik ben uren bezig geweest om die lagen er met schuurpapier af te krijgen zonder krassen te maken; alsof ik met een nagelschaartje een gazon moest knippen. Ik ben meer van de grote-stappen-snel-thuis-klussen.


Ik kreeg, inmiddels maanden geleden, van een Camino vriend het advies het blad in deze meubelolie te zetten, de eerste laag zit erop en nu: vlekkerig resultaat! Ik hoop dat dat met uitwrijven en na een tweede laag beter wordt. 

Ik heb nog maar twee keer gebakken in mijn oven, met een succesvolle appeltaart en een rampzalig mislukt baksel als resultaat.
Gister waagde ik me aan een worteltaart, dat klínkt als een gezonde lekkernij, maar naast een grote winterpeen en een hand walnoten gaat er voornamelijk bruine suiker in. Eindelijk vond ik een goed recept voor de toplaag: roomkaas gemengd met poedersuiker. 
Ziet ie er niet prachtig uit? 

Straks nóg een verrassing uit Costa Rica! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten