Vandaag heb ik kennis gemaakt met Mingfang Wang, een Chinese YouTube kok.
Cecilia is na een eerder bezoek aan het Chinese restaurant Sea Palace in Amsterdam zó enthousiast geworden over de originele Chinese keuken, dat ze op internet is gaan zoeken naar receptuur, waarbij ze terechtkwam op het YouTube kanaal van Mingfang Wang, een Chinese kok die in heel heldere instructiefilmpjes recepten uit de Chinese keuken deelt.
Vandaag hadden we bij Cecilia thuis afgesproken om samen een recept van Mingfang te koken. Ter voorbereiding stuurde ze me een link naar een aantal van haar YouTube-filmpjes. Vanmorgen deed ik mijn huiswerk en keek ik er een aantal, zodat ik een beetje thuis raakte in haar werkwijze en de gebruikte ingrediënten. Ik zag dat ze als smaakmakers vooral zout, peper, suiker, vetsin, knoflook, verse gember, oestersaus, rijstwijn en sesamolie gebruikt.
Na de koffie gingen we erop uit om boodschappen te doen voor een Chinese Tjap tjoy met garnalen. Cecilia woont in Amsterdam en op loopafstand van haar huis was een prachtige toko, ik keek mijn ogen uit wat daar allemaal te koop was! Op de markt kochten we de benodigde groentes.
Ik sneed alle groentes ....
Na de lunch liepen we nog een uurtje door het Vondelpark
Ik ga zeker vaker gerechten van Mingfang maken.
En, wat een leuke formule: eerst samen koken en dan samen eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten