Gister een borrel bij Arie en Geertje met daarna thuis een restjes-kerstmenu, mét kaasplankje.
Vandaag heerlijk met een boekje op de bank en 's middags bezig in de keuken.
Ik kreeg een recept van Ruth voor een Kulebiaka-a-laTeun (van de Keuken) waar fijngesneden geblancheerde witte kool met een ui-(vega)gehaktmengsel met ketjap, oregano, balsamico en sambal in bladerdeeg gebakken moest worden.
Met goed bladerdeeg (nooit zelf maken!) ziet het eindresultaat er altijd spectaculair uit. Was best lekker. Op internet zag ik echte Russische recepten met zalm of kabeljauw en gekookt ei en een scheutje sherry, klinkt óók erg lekker!
Voor het nagerecht klopte ik de eiwitten stijf die over waren van de sabayon en voegde ik suiker, azijn en maïzena toe om een Pavlova te maken. Ik had het nog niet eerder gedaan, maar volgde het recept van Rudolph van Veen van 24 Kitchen, die het op een filmpje voordeed.
En kijk eens wat een mooi resultaat! Ik ben er helemaal trots op! Krokant van buiten, zacht van binnen en niet te bruin geworden.
Nu alleen de opgave om hem met zijn tweetjes op te eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten