En geleidelijk begin ik steeds meer plezier in het koken te krijgen en vind ik het alleen eten ook niet lastig meer. Ik eet aan tafel, schenk een glaasje wijn bij de maaltijd en geniet van wat ik heb klaargemaakt.
Ik heb de nieuwe podcast van Teun van de Keuken en Yvette van Boven ontdekt. Ik vind de televisie-uitzendingen van Yvette vaak een beetje té, maar het geklets over eten met Teun is heel gezellig. Ze vragen elkaar aan het begin van de podcast wat de ander gaat eten die dag en dat brengt me soms op een ideetje. Ze bespreken elke aflevering een onderwerp: bonen, pasta, de snelkookpan.
Maandag, woensdag en vrijdag, gezellig om te luisteren tijdens het koken!
Ook de kookbladen van de supermarkten brengen leuke ideeën, nu weer helemaal in de herfstmodus met pompoen, paddestoelen, stoofpotten en stamppotten. Daar wordt je toch enthousiast van!
Vanavond maakte ik een ovenschotel met geroosterde pompoen, bietjes, aardappel, rode ui, feta met rozemarijn en peterselie (recept van Cecilia) en morgen maak ik een kleine quiche met pompoenpuree, spruitjes en geitenkaas.
En daarna heb ik een maaltijdsalade met orzo en de rest van de bietjes voor ogen en dan nog een pompoensoep met ras el hanout.
Mmmmmmm!
En ik moet nu al gaan bedenken hoe ik mijn koelkast leeg achterlaat, want donderdag vertrek ik naar Toscane!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten