Lach niet, maar ik heb hartje zomer een grote pan erwtensoep staan koken om aan één van de laatste maaltijdwensen van de Costaricanen te voldoen. De pan moet nog een nachtje in de kelder wachten, want ze komen morgen, dan is ie nóg lekkerder.
De eerste week aten we al boerenkool en het is dat er geen verse spruiten te koop waren anders hadden we die óók gegeten.
Ik kreeg deze prachtige plaatjes door Hanneke toegestuurd. Ze zijn vandaag met opa Toon en oma Erny naar de Beekse Bergen. Dat is vast een succes geweest.
Onze Wouter (4e van links) is kok en heeft na het voltooien van zijn opleiding en specialisatie in de patisserie gekookt in restaurant Simple in Utrecht. Hij had er een vaste baan gekregen, maar was in voor een nieuw avontuur en is op verzoek van een chef die hij vanuit die wereld kent gevraagd te komen koken in een nieuw restaurant: Pand 33 aan de Nieuwe Gracht in Utrecht.
Vorige week liep ik er stomtoevallig met Suus (terug uit het Catherijne Convent) langs en mochten we binnen kijken. De keuken was nét geïnstalleerd, er liep nog allemaal bouwvolk, overal stof en cementresten. Met hard werken was het net op tijd klaar, het zag er tiptop uit.
Ze koken nu drie avonden voor familie en vrienden van het personeel, als proefkonijnen voor hun nieuwe kaart.
We werden ontvangen met een cocktail en mochten bij Wouter en chef Sten in de keuken kijken. Ik verbaas me er bij elk restaurant waar hij gewerkt heeft over hoe klein die keukens zijn. Er moet heel efficiënt gewerkt worden.
De gerechten waren deels vis, vlees en vega, er kan ook veganistisch gegeten worden. Het was allemaal heerlijk met verrassende smaken en prachtig opgemaakt.
Het was enig, we hebben genoten en zijn trots en blij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten