zaterdag 17 april 2021

Zevenblad


De eerste groeiers in de tuin zijn de onkruiden. Naast de brandnetel, het speenkruid en de dovenetel is ook het zevenblad aan zijn opmars begonnen. Gister vertelde Marja me dat je van zevenblad pesto kunt maken, dus in het kader van 'if you can't beat it,eat it' ben ik vandaag de tuin ingegaan om als kruidenvrouwtje vers zevenblad te oogsten. 

De pesto smaakt best goed, ik zal er binnenkort een pasta me maken. 

Voor vandaag maakte ik ook nog een soepje van een tweede portie. 
In de Volkskrant las ik vandaag dat je ook de jonge bladeren van de berenklauw kunt eten. Ik kan niet wachten tot ie opkomt, dan maak ik er een quiche mee!

Zoon Wouter is kok en maakt ook gebruik van wat de natuur biedt. Hij keek de laatste weken verlekkerd naar de prachtig bloeiende magnoliabomen, die staan meestal op particulier terrein, dus het was niet makkelijk om aan bloemblaadjes te komen. Ik moest bij elke magnolia die ik deze weken tegenkwam aan hem denken. Uiteindelijk heeft hij met een collegakok toestemming gekregen twee zakken vol te plukken en heeft hij het in zijn restaurant verwerkt tot o.a. siroop om er ijs mee te maken. 

Het kippenhok heeft vandaag zijn nieuwe overstek met makelaar gekregen, mooi geworden toch? Voor morgen staat een afspraak bij Gamma gepland om hout voor de zijkant te kopen voor het herstel van het nachthok aan de zijkant.

In de tuin staat een dode wilg waar een kogelrond gat inzit en die (terwijl de bovenkant nog massief is) daarachter hol is. Dat móet door een vogel gedaan zijn en dan is een specht het meest waarschijnlijk, maar we denken dat het best niet betoond is. 

Ook het paradijselijke vogelnest (parus is mees) dat Marcel vorig jaar timmerde is wel bezocht door een gegadigde (er zijn immers sporen van molest rond de ingang zichtbaar!) maar lijkt ook niet bewoond te worden. Jammer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten